Nieuwbouw

 

Het Parkhuis gaat vernieuwen. Een deel van de huidige bebouwing aan de Haaswijkweg Oost in Dordrecht wordt gesloopt. Op de vrijkomende plekken komt nieuwbouw. In de nieuwbouw komen 108 nieuwe wooneenheden. Deze bestaan uit:

  • 92 studio’s (verdeeld over 10 groepswoningen);
  • 16 tweekamerappartementen;
  • Ook een ruimte voor spreekuren en behandelingen, ‘t Trefpunt en kantoorruimte komen in de nieuwbouw. 
Groepswonen in studio's

De nieuwbouw wordt deels ingericht volgens het concept ‘groepswonen’: 92 studio’s met een eigen woon-/slaapkamer en sanitair verbonden aan een gemeenschappelijke buurtkamer. In totaal komen er 10 van dit soort groepswoningen (= 92 studio's). In de nieuwbouw worden voor bewoners met behulp van zorgtechnologie zogenaamde leefcirkels bepaald waar ze zonder begeleiding kunnen rondlopen. We streven naar maximale bewegingsvrijjheid.

Appartementen

art impressie nieuwbouw Dubbelsteynlaan

De tweekamerappartementen hebben naast een eigen woonkamer ook een aparte slaapkamer en eigen sanitair. De appartementen zijn ook verbonden aan een gemeenschappelijke buurtkamer op locatieniveau.

Aanpassing bestaande wooneenheden Carré

In het Carré worden – nadat de nieuwbouw gereed is – de huidige tweepersoonskamers omgevormd tot eenpersoonskamers.  

Visie op vastgoed en huisvesting

Het vastgoed moet ondersteunend zijn aan het verlenen van zorg die aansluit op de vraag van de bewoner en de zorgvisie van het Parkhuis. Het vastgoed moet optimale omstandigheden bieden om zorg te verlenen en het welzijn van de bewoners te versterken. Onze huisvestingsvisie is gebaseerd op de volgende aspecten: thuisgevoel, functionaliteit, diversiteit, bewegen, efficiency.

Plattegronden en tekeningenFoto's en art impressies

Aan de hieronder getoonde beelden kunnen geen rechten worden ontleend.