Coronavirus (COVID-19) - actuele informatie

(geactualiseerd op 01 juni 2021)

Op deze pagina vindt u informatie over onder andere de bezoekmogelijkheden en stand van zaken rondom besmettingen met het coronavirus op de locaties van het Parkhuis. 


Bezoekmogelijkheden alle locaties
Via onderstaande button komt u bij de pagina met informatie de bezoekmogelijkheden op de verschillende locaties en de voorzorgsmaatregelen die op dit moment gelden:  

 

 


Informatie over uw naaste 

Bellen
U kunt van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur rechtstreeks contact opnemen met de afdeling waar uw naaste verblijft.
Klik voor de telefoonnummers op deze link.

Beeldbellen via Skype
Via deze link vindt u de informatie om een Skype afspraak te maken. 


Persoonsgebonden wasgoed bij corona besmettingen op een afdeling
Voor wat betreft persoonsgebonden wasgoed (denk aan kleding) van onze bewoners zijn er op de locaties waar geen wasmachines voor bewoners aanwezig zijn, twee opties:
1)    De naasten van de bewoner wassen deze kleding zelf
2)    Het Parkhuis verzorgt de was. De kleding wordt dan in de externe wasserij gewassen.

Wanneer er echter besmettingen zijn op een afdeling, denk aan het norovirus of nu het coronavirus, dan wordt in alle gevallen alle was door het Parkhuis gedaan. Dit doen we om uitbreiding van de besmettingen te beperken.

Wat betekent dit voor u wanneer er een corona-uitbraak op de afdeling is waar uw naaste woont?

  • Verzorgde het Parkhuis al alle was voor uw naaste? Dan verandert er niets.
  • Waste u de kleding van uw naaste zelf? Dan kan dit zolang er corona op de afdeling heerst niet. Het Parkhuis verzorgt de was via de externe wasserij. 50% van de kosten voor het wassen worden aan uw naaste doorberekend.

Feiten en cijfers 

Onderzoek naar verspreiding Coronavirus
Het Parkhuis heeft meegewerkt aan een onderzoek van het Amsterdam UMC naar de verspreiding van het coronavirus binnen verpleeghuizen.
De resultaten leest u hier.

Uikomsten equete 'terugblik coronacrisis'


Algemene informatie  over het coronavirus
Website RIVM en informatienummer

Er is naast de RIVM-site ook een landelijk informatienummer beschikbaar voor vragen: 0800-1351.

Het Nationale Zorgnummer
Het Nationale Zorgnummer is de gezamenlijke hulp- en meldlijn van MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheidszorg en Patiëntenfederatie Nederland. Het nationale zorgnummer staat klaar voor alle vragen omtrent het coronavirus voor cliënten, familieleden, mantelzorgers en naasten. Het nummer is van maandag tot en met donderdag te bereiken tussen 09.00 – 13.00 uur via 0900–23 56 780.