Coronavirus - actuele informatie

Wij nemen net als andere (zorg)organisaties extra voorzorgsmaatregelen om onze kwetsbare bewoners en onze medewerkers en vrijwilligers zoveel mogelijk te beschermen. Wij volgen de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD.

In lijn met de laatste maatregelen vanuit de overheid zijn al onze locaties per direct geloten voor bezoek.  

Wij begrijpen dat dit een zeer ingrijpende maatregel is en wensen u veel sterkte. Tegelijkertijd rekenen wij op uw medewerking en begrip. Alle besluiten worden genomen met de gezondheid en het welzijn van uw naaste, uzelf en onze medewerkers en vrijwilligers in gedachten.

Wij wensen u veel sterkte en kijken uit naar het moment waarop we u weer mogen verwelkomen! 

Vragen
Op deze pagina vindt u het antwoord op een aantal veelgestelde vragen.  De antwoorden op deze vragen kunnen wijzigen, kijk daarom met regelmaat op deze pagina!  Ook voor ons is dit een nieuwe situatie en wij hebben helaas niet op alles een pasklaar antwoord. 

Voor overige vragen neemt u contact op met de zorgmanager van de afdeling waar uw naaste verblijft.

Algemene informatie  over het coronavirus

Website RIVM en informatienummer

Er is naast de RIVM-site ook een landelijk informatienummer beschikbaar voor vragen: 0800-1351.

Het Nationale Zorgnummer
Het Nationale Zorgnummer is de gezamenlijke hulp- en meldlijn van MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheidszorg en Patiëntenfederatie Nederland.

Het nationale zorgnummer staat klaar voor alle vragen omtrent het corona-virus voor cliënten, familieleden, mantelzorgers en naasten.

Het nummer is van maandag tot en met donderdag te bereiken tussen 09.00 – 13.00 uur via 0900–23 56 780.

Veelgestelde vragen
(Klik op document:) 


Blijf in contact

Het is belangrijk dat onze bewoners ondanks de bezoekersstop weten dat er aan hen wordt gedacht. Zij zijn vast erg blij met een telefoontje, een kaart, of een tekening van de (klein)kinderen.

U kunt met uw naaste beeldbellen via Skype!
Via deze link leest u hier meer over!

Onderstaande afbeelding geeft nuttige tips over contact houden in tijden van Corona. Klik op de afbeelding voor een groter beeld. (Bron: dementie academie, aangepast door het Parkhuis)