DrechtMax biedt vitaliteits- en valpreventieprogramma’s

Publicatiedatum: 13 maart 2017 13:36

DORDRECHT – Samenwerkende fysiotherapiepraktijken bieden per heden onder de naam ‘DrechtMax’, op verschillende locaties in de wijken Stadspolders, Dubbeldam en Sterrenburg programma’s aan voor kwetsbare ouderen. De programma’s bestaan uit vitaliteits- en valpreventieprogramma’s. Het aanbieden van kracht- en conditietrainingen in een gezellige groep heeft een positieve invloed op eenzaamheid en kwetsbaarheid.

De samenwerkende fysiotherapiepraktijken willen de komende jaren de eenzaamheid en kwetsbaarheid onder ouderen verminderen. Sport en bewegen kan als (preventief) middel ingezet worden om kwetsbaarheid te verminderen of, op lange termijn, te verhelpen. Het beweegprogramma is gericht op het bevorderen van sociaal contact, maar ook op het verbeteren van de conditie en kracht. Fysieke activiteit vermindert het risico op het ontstaan van hart- en vaatziektes, verbetert de lichaamssamenstelling en de gezondheid van de botten. Medio 2017 worden ook valpreventieprogramma’s aangeboden. Bewegen bevordert de vitaliteit van ouderen en vermindert de kans op vallen. Doel van dit initiatief is ouderen in gemeente Dordrecht zo lang als mogelijk zelfstandig en op eigen kracht te laten deelnemen aan de maatschappij, kwetsbaarheid te verminderen en het valrisico te verkleinen.

Bent u 65 jaar of ouder, voelt u zich niet fit en/of loopt u risico om te vallen? Vindt u het fijn om hier in groepsverband iets aan te veranderen? Dan vindt u het wellicht gezellig om deel te nemen aan één van de vitaliteits- en/of valpreventieprogramma’s. Voor aanmelding of meer informatie over de tijden en prijzen kunt u contact opnemen met één van deze deelnemende fysiotherapiepraktijken:

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Laatste nieuwsberichten