Derde testronde: 7 bewoners positief getest

Publicatiedatum: 27 mei 2020 17:45

Sinds op 30 april de eerste besmetting binnen het Parkhuis werd vastgesteld, zijn tot nu toe drieëntwintig bewoners met het coronavirus overleden. Wij leven mee met alle families die onder deze omstandigheden afscheid hebben moeten nemen van hun naaste. Ook op onze medewerkers hebben deze overlijdens grote impact.   

Om controle te krijgen over de verspreiding van het coronavirus binnen de hoofdlocatie van het Parkhuis, is een breed programma van testen gestart, waarbij bewoners om de 7 dagen getest worden. Tussentijds worden bewoners met klachten direct getest. Daarnaast zijn bewoners met het coronavirus gescheiden van de bewoners zonder besmetting. Op 26 mei vond de derde testronde plaats. 

Bij 7 bewoners werd het coronavirus geconstateerd 
Bij deze derde testronde is bij 7 van de 77 geteste bewoners het coronavirus geconstateerd. Iedere besmetting is er één teveel en we realiseren ons dat dit verschrikkelijk nieuws is voor onze bewoners en hun naasten. Totaal is nu bij 115 bewoners het virus vastgesteld. 

Deze zeven bewoners zijn verhuisd naar de eerste etage van de hoofdlocatie waar alleen bewoners met het coronavirus worden verzorgd en begeleid. Over 7 dagen worden wederom alle bewoners bij wie geen COVID-19 is vastgesteld getest. 

We zien bij iedere testronde duidelijk een daling in het absolute aantal positieve testuitslagen, maar ook in het percentage besmettingen op het totaal aantal afgenomen testen per ronde. Dit geeft vertrouwen dat de genomen maatregelen ons naar een beheersbare situatie brengen.

Bezoekregeling 
Er wordt gewerkt aan het mogelijk maken van bezoek op de locaties waar geen corona-besmetting is vastgesteld. Hiervoor is extra personele capaciteit nodig. Capaciteit die we op dit moment niet hebben, door de druk op de bezetting van de hoofdlocatie. We begrijpen dat familie zo snel mogelijk bij hun naaste op bezoek wil en ook wij kijken ernaar uit weer familie te mogen ontvangen. We moeten dit echter op een veilige manier kunnen organiseren en hebben daarvoor nog iets meer tijd nodig. Zo gauw bezoek mogelijk is, worden de vertegenwoordigers hierover geïnformeerd. 

Tot slot
We blijven u op de hoogte houden van de ontwikkelingen op de hoofdlocatie en de andere locaties. We zetten de eerder ingezette maatregelen door en blijven individuele bewoners testen bij de kleinste aanleiding daartoe, om zo de uitbraak van het virus onder controle te krijgen. 

Een overzicht van alle feiten en cijfers vindt u via de tabel op deze pagina.