Het Polderhuis

In het Polderhuis wonen 18 cliënten met (beginnende) dementie in drie volledig aangepaste eengezinswoningen. Binnen deze kleinschalige woonvorm, midden in een woonwijk, wonen in elk huis zes mensen. We stimuleren hen om zoveel mogelijk zelf te doen. Zo kunnen zij het gewone leven zo goed mogelijk voortzetten. Wij bieden daarbij ondersteuning en kijken wat bewoners individueel nodig hebben. De sfeer binnen het Polderhuis is huiselijk, warm en persoonlijk. 

Expertise
De ondersteuning en begeleiding is gericht op het leiden van een zo normaal mogelijk leven. Bewoners helpen elkaar waar mogelijk. Regelmatig voeren we gesprekken met elkaar. De geborgenheid, die mensen daarbij ervaren, maakt dat ze zich kunnen uitspreken. Zo vangen bewoners elkaar ook een beetje op. Bovendien activeren we hen en betrekken we ze bij de dagelijkse werkzaamheden, zoals eten koken en het dekken van de tafel. Samen stellen we ook de menulijst voor de week op, waarbij bewoners zelf kiezen wat ze willen eten. Ook gaan we veel naar buiten en doen we geregeld spelletjes. Zo verloopt het ziekteproces meer geleidelijk.

Faciliteiten

  • 1-Persoons slaapkamer
  • Woonkamer
  • Keuken
  • Fijne tuin
  • Duofiets
  • Familienet waarbij bewoners hun families kunnen laten zien wat ze doen en meemaken in het Polderhuis
  • Gratis WiFi

Activiteiten

Samen met de cliënt wordt een individueel dagbelevingsprogramma opgesteld. Deze is op maat gemaakt en sluit zoveel mogelijk aan op de wensen, behoeften en mogelijkheden van de cliënt.

Contact
Wilt u meer informatie over deze locatie of wilt u een vrijblijvende rondleiding? Neemt u dan contact op met ons Cliëntenservicebureau via csb@hetparkhuis.nl of
078  622 00 11.Het Polderhuis
Merbau 64
3315 RP  DORDRECHT   
Telefoon: 078-6212678
Fax: 078 621 26 83
E-mailadres: info@hetparkhuis.nl