Dubbelsteyn

Op Dubbelsteyn, de locatie van het Parkhuis gelegen aan de Dubbelsteynlaan, is plaats voor 36 cliënten. Het gebouw is in 2020 gerealiseerd en middels een gang verbonden aan de hoofdlocatie van het Parkhuis.

Dubbelsteyn is een kleinschalige woonvorm,  met vier woongroepen verdeeld over twee etages. Op iedere woongroep kunnen negen cliënten verblijven . Het merendeel van de cliënten heeft een psycho-geriatrische indicatie, met soms somatische problematiek. Op Dubbelsteyn wordt gewerkt met leefcirkeltechnologie, wat bewoners in staat stelt om de afdeling te verlaten, indien dit veilig en verantwoord kan.*

De sfeer binnen Dubbelsteyn is huiselijk en warm. Iedereen kan zich omringen met eigen spulletjes, waardoor men zich snel thuis voelt. Op iedere woongroep zijn beleefhoeken ingericht. Vanuit het gebouw kijken cliënten uit op de wijk Dubbeldam en op de polder.

Expertise
Onze zorg en ondersteuning  is gericht op wonen en welzijn. Dit zorgt voor een prettige woonomgeving, waar cliënten zich veilig voelen. Cliënten bepalen zoveel mogelijk hun eigen dagritme, waarin activiteiten, zowel actief als passief, een belangrijke rol spelen. Samen met de cliënt worden er afspraken gemaakt om een zinvolle dagbesteding te realiseren.

Wij hechten veel waarde aan de betrokkenheid van en samenwerking met familie/mantelzorgers, zodat de cliënten zich prettig voelen.

Op Dubbelsteyn zijn ook vrijwilligers actief.

Faciliteiten

  • 1-Persoonskamer met eigen badkamer (douche en toilet) en Kitchenette. Tevens  is het mogelijk om een wasmachine en droger te plaatsen
  • Binnentuin  of balkonterras
  • Restaurant (op de naastgelegen hoofdlocatie)
  • Winkeltje (op de naastgelegen hoofdlocatie)
  • 4 Ruime woonkamers met een eigen terras
  • Keuken waar met de bewoners gekookt kan worden
  • Beleefhoeken op elke afdeling 
  • Mogelijkheid om ruimte te huren in de Brasserie voor bijvoorbeeld het vieren van een verjaardag (op de naastgelegen hoofdlocatie)**
  • de kapsters en pedicure van Beautysalon ‘Parkpracht’ uit het Parkhuis komen op afspraak naar Dubbelsteyn

Activiteiten
Samen met de cliënt wordt een individueel dagbelevingsprogramma opgesteld. Deze is op maat gemaakt en sluit zoveel mogelijk aan op de wensen, behoeften en mogelijkheden van de cliënt.

Contact
Wilt u meer informatie over deze locatie of wilt u een vrijblijvende rondleiding? Neemt u dan contact op met ons Cliëntenservicebureau via csb@hetparkhuis.nl op 078  622 00 11.

* Om het risico op verspreiding van het coronavirus tot een minimum te beperken, wordt tot nader order geen gebruik gemaakt van de leefcirkels. Cliënten verblijven daardoor op een gesloten afdeling. 
**In verband met de corona maatregelen is het op dit moment niet mogelijk een verjaardag te vieren in de Brasserie

 

 

 

 

 

Dubbelsteyn
Meidoornlaan 38-108
3319 HR  DORDRECHT   
Telefoon: 078 6 22 00 00
E-mailadres: info@hetparkhuis.nl